ad1
این روزها خبر آغاز پیشتولید چهارمین فصل از سریال نون خ شنیده میگردد و فرجی در گفتگو با خبرنگار جامجم، خبر آغاز پیشتولید این سریال را تایید کرد. البته این تهیهکننده که سه فصل پیش را هم با کارگردانی سعید آقاخانی مقابل دوربین برد، بیان جزئیات و اطلاعات بیشتر را به دو هفته دیگر موکول کرد و گفت که پیشتولید مدتی است شروع شده، اما درباره لوکیشن و قصه فعلا توضیحات بیشتری نمیدهد تا مراحل پیش تولید کمی جلوتر برود. از سعید آقاخانی این روزها سریال «راز بقا» در شبکه نمایش خانگی درحال پخش است که وی در آن به عنوان کارگردان و بازیگر ایفای نقش میکند و حالا میخواهد با یکی از موفقترین سریالهایش برای مخاطبان تلویزیون، به این رسانه بازگردد. آقاخانی را میتوان فرزند تلویزیون نامید، چراکه در این قاب دیده و بالنده شد. او با ایفای نقشهای آیتمی و سپس بازی در نقشهای بلندتر در تلویزیون کمکم پایش به کارگردانی و بازیگری بر پرده سینما هم رسید و حتی ایفای نقش در فیلمهای تراژیک و ژانرهای غیرکمدی را هم تجربه کرد که توجه منتقدان و همچنین نامزدی و برنده شدن جوایزی را برای وی به ارمغان آورد. از جمله سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مرد برای فیلم «کامیون» به کارگردانی زندهیاد کامبوزیا پرتوی.
بلوغ شخصیتها
آقاخانی را با نقشآفرینیهایش در مجموعههای کمدی تلویزیون شناختیم، اما پس از چند سال پا در وادی کارگردانی گذاشت و به مرور در ساخت سریالهای خانوادگی که در قصههای آنها، مشکلات روز اجتماعی هم سهم بسزایی داشت، توانست خود را در این جایگاه هم ثابت کند و در کارش به بلوغ برسد. شاید اوج آن را بتوان در ساخت سری دوم نون خ و کارگردانی و هدایت همزمان گروه با بازی در نقش اصلی سریال دانست. هرچند قلاب این سریال در فصل اول به توجه مخاطبان متصل شد، اما در فصل دوم با شخصیتپردازیهای دقیقتر و تعریف ویژگیهای بامزه برای هر نقش، جان تازهای گرفت. سه فصل پیشین سریال نون خ که به ترتیب سالهای ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ روی آنتن رفت، غالبا شخصیتهای مشترک و شخصیتپردازیهای یکسان داشت که به مرور در دل مخاطبان جا باز کردند. البته در این مسیر با توجه به میل بینندگان، پختگی بیشتری هم یافتند. برخی ویژگیهای شخصیتیشان پررنگتر شد و بعضی شخصیتهای آن هم از حاشیه به متن آمدند و بیشتر مورد توجه قرار گرفتند. در فصلهای پیشین نون خ شخصیتهایی مثل سلمان، کیوان، مهیار، روناک و … به مرور از فصل دوم شخصیتپردازیهای بهتری پیدا کردند و با پرداخت بیشتری در قصه حضور داشتند. یکی از خصلتهای این سریال که اتفاقا در موفقیت آن دخیل بود، حضور تعداد زیادی بازیگر کردزبان و نهچندان چهره برای شبکه سراسری بود که توانستند خود را به عنوان بازیگران توانا ثابت کنند. حضور این افراد به باورپذیری بیشتر قصه کمک کرد، زیرا شناخت بهتری از فضا و همچنین لهجه داشتند؛ ضمنا باعث شد چهرههای تازه به سینما و تلویزیون معرفی شوند که برخی از آنها همکاریشان را با آقاخانی در دیگر آثار ادامه دادند. این ویژگی سریال نشان داد میگردد قصهای را در فضایی غیر از تهران و با حضور بازیگران کمتر شناختهشده در نقشهای اصلی، روی آنتن فرستاد که محبوب گردد و خنده بر لب مخاطبان بیاورد.
خندیدن به زندگی
شنیدنی و خوشریتم
موسیقی این سریال که در متن و تیتراژ هم از فضای موسیقی همان منطقه گرفته شده، مورد توجه قرار گرفته است. در این سریال قطعات مختلفی از موسیقیدانان کرد پخش شد که یکی از معروفترین آنها «ههوری لار» و «هرتوم ده وه» از زندهیاد حسن زیرک بود.
منبع: روزنامه جام جم
منبع